Opnieuw problemen voor GP van Bahrein?

08 oktober 2011 — De GP van Bahrein werd in 2011 geannuleerd, zelfs twee keer, omwille van de onlusten in het land. Dreigt er een herhaling van het debacle in 2012?

Bahrein staat op de F1-kalender 2012, normaal gesproken moet de race doorgaan op 22 april. Maar er zijn opnieuw onlusten en protesten in het land, en die kunnen opnieuw een mogelijke organisatie van de race verhinderen. Dat kan ervoor zorgen dat er opnieuw gewacht, gewacht en nog maar eens gewacht wordt om dan uiteindelijk een beslissing te nemen over het al dan niet laten doorgaan van de race.

Afgelopen donderdag stierf er nog een zestienjarige tijdens onlusten en werden ook heel wat inwoners veroordeeld tot gevangenisstraffen. De opstand wordt zo goed als mogelijk de kop ingedrukt maar het kan best zijn dat we binnen enkele maanden opnieuw in dezelfde situatie zitten als begin dit jaar: totale chaos en onzekerheid over de GP van Bahrein.

“Eerlijk gezegd wacht ik liefst tot de allerlaatste minuut om een beslissing te nemen en hen een kans te geven,” aldus Eric Boullier, teambaas van Lotus Renault GP. “Waarom zouden we voor het einde van het jaar een beslissing nemen? Waarom zouden we zoiets doen? Als tegen eind februari alles in orde is, wel dan vliegen we naar daar!”

Volgens Eric Boullier verdient Bahrein zijn plaats op de F1-kalender, al is er natuurlijk ook de nodige aandacht voor de protesten in Bahrein alsook de situatie van de mensen daar.

“Vanuit menselijk standpunt is het erg zwaar om te zien wat daar gebeurt. Op sportief vlak willen we absoluut naar Bahrein, op dat vlak is er zeker niets veranderd. Bahrein maakt reeds enkele jaren deel uit van de Formule 1. Ze hebben in de Formule 1 geïnvesteerd en we zouden er graag naar terugkeren, maar niet tegen iedere prijs. We hebben natuurlijk ook mensen in dienst waarvoor we verantwoordelijk zijn”.

Hopelijk gebeurt het niet opnieuw maar de onzekerheid over de gp van Bahrein neemt dus opnieuw toe ...

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België