Opnieuw remproblemen bij Red Bull: Kvyat crasht

10 april 2015 — Tijdens de tweede oefensessie voor de GP van China ging Daniil Kvyat van de baan en dat opmerkelijk genoeg omwille van een remprobleem.


Gisteren schreven we reeds dat Red Bull na de remproblemen tijdens de GP van Maleisië terug is overgestapt naar de remmen van Brembo waarmee het in 2014 reed (Lees: Red Bull grijpt terug naar remmen uit 2014).

Opmerkelijk genoeg waren er vandaag tijdens de oefensessies voor de GP van China opnieuw remproblemen. Tijdens de tweede oefensessie ging Kvyat in de veertiende bocht van de baan, waarna hij door de grindbak ging en tegen de bandenstapels terecht kwam. Kort daarvoor was Kvyat na een pitstop met een rokende remschijf weggereden uit de pits.

“We zijn momenteel nog aan het bekijken wat er misliep met de remmen”, aldus Kvyat. “Het leek alsof de auto niet meer wilde stoppen. We moeten nu te weten komen wat er precies is gebeurd. Tot dan liep immers alles goed. Het is spijtig dat ik geen lange runs meer heb kunnen doen, maar we hebben ondanks alles nog wel heel wat ronden gereden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België