Opnieuw tien positieve tests op coronavirus in de Formule 1

04 oktober 2020 — De Formule 1 bevestigde op vrijdag dat er opnieuw 10 positieve gevallen werden genoteerd tijdens de talrijke coronatests die de voorbije week werden afgenomen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door FORMULA 1 RUSSIAN GRAND PRIX (@sochiautodrom) op

Tussen vrijdag 25 september en donderdag 1 oktober werden in totaal 1 822 coronatests uitgevoerd onder teampersoneel, F1-piloten en personeel van de F1 en organisatie. Daarbij waren tien positieve tests.

Volgens de Formule 1 werden de positief geteste personen zoals het veiligheidsprotocol voorschrijft afgezonderd. De positieve gevallen zouden bovendien niets te maken gehad hebben met de aanwezigheid van het publiek in Rusland. De F1-race op de Sochi Autodrom was de eerste race dit F1-seizoen waarbij er dagelijks zo’n 30 000 fans werden toegelaten.

Opvallend daarbij was dat er in Rusland geen strenge coronamaatregelen zijn zoals bijvoorbeeld verplichting voor het dragen van een mondmasker. Daarop kwam heel wat kritiek, waaronder ook van Haas F1-piloot Romain Grosjean.

“In Rusland is het dragen van een mondmasker niet verplicht. De obers in het hotel dragen een mondmasker maar hun neus is niet bedekt,” aldus Grosjean vorig weekend in Rusland.

“Er zijn veel fans in het hotel, soms delen we een lift met mensen die niet tot onze F1-bubbel behoren. Dat voelt niet echt comfortabel.”

Voorlopig zijn er geen nieuwe positieve gevallen onder de F1-piloten, maar de situatie in Rusland bewees wel dat de coronamaatregelen en zogenaamde ‘bubbels’ in de Formule 1 niet geheel sluitend en zaligmakend zijn.

 

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België