logo
 

Opnieuw vuur bij Williams

06 juli 2013 — Het team van Williams werd opnieuw het slachtoffer van een brandje, ditmaal echter een stuk minder erg dan vorig seizoen in Spanje.

image
Het seizoen 2013 verloopt voor Williams niet zonder slag of stoot. Het Britse team wist nog geen enkel punt te pakken, en het enige lichtpuntje tot nog toe was de derde plaats in de kwalificaties voor Valtteri Bottas tijdens de GP van Canada.

Vandaag kwam daar alweer een nieuwe tegenslag bij. Het KERS-systeem op de wagen van Pastor Maldonado vatte vuur terwijl die in de pitbox geparkeerd stond. Gelukkig kon het team, met behulp van enkele leden van Force India en een paar baancommissarissen, het brandje snel blussen.

In 2012 werd Williams ook al het slachtoffer van een brand in de nasleep van de GP van Spanje, die overigens werd gewonnen door Pastor Maldonado. Die brand veroorzaakte toen heel wat materiële schade, maar gelukkig raakte niemand gewond. Ook nu vielen er geen slachtoffers.

Een persbericht van Williams verklaarde het volgende: “Het team is op dit moment aan het onderzoeken wat het probleem veroorzaakte, en welke schade de brand heeft aangericht aan de wagen van Pastor. Niemand raakte gewond.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België