logo
 

Optimisme bij Mercedes ondanks technische problemen

15 maart 2013 — Bij Mercedes waren er blije gezichten te zien na afloop van de eerste twee oefensessies in Melbourne. Er waren wel enkele technische problemen op het einde van de dag, maar zowel Nico Rosberg als Lewis Hamilton zijn zeer te spreken over de prestaties van de wagen.

Nico Rosberg en Lewis Hamilton hebben na de eerste twee oefensessies in Australië vertrouwen getankt. Ze zijn gesterkt in hun geloof dat ze een goede wagen hebben dit jaar. Beide Mercedes-rijders eindigden wel allebei naast de baan in de tweede oefensessie. Rosberg had een probleem met de versnellingsbak en Hamilton schoof van de baan door een probleem met de vloer van zijn Mercedes.

Ondanks die problemen toonde het Mercedes-duo zich met competitieve tijden. Hamilton zette de vierde tijd neer in de eerste oefensessie en Rosberg sloot de tweede sessie als derde af. 

“Het was interessant vandaag”, had Nico Rosberg te vertellen. “We moeten veel nieuwe dingen leren over de auto en we hebben vandaag heel wat progressie geboekt. We mogen tevreden zijn over ons testprogramma, zeker als je bekijkt waar we vorig jaar stonden.”

“Er was jammer genoeg wel een probleem met mijn versnellingsbak op het einde van de tweede sessie. Dat kan gebeuren. Het zal echter geen invloed hebben op onze prestatie morgen.”

Ook Lewis Hamilton was gelukkig. “Ik ben blij met waar we staan”, zegt de 28-jarige Brit met het oog op de belangrijke kwalificaties van zaterdag.

“Het was geen rimpelloze dag, maar wel een goede”, gaat Hamilton verder. “De derde tijd van Nico (Rosberg) toont aan dat we redelijk competitief zijn. Het is een bewijs van al het prachtige werk dat iedereen op en naast de baan geleverd heeft. Ik kijk dan ook uit naar de rest van het weekend.”

Ongeveer hetzelfde verhaal horen we bij teambaas Ross Brawn. “Ondanks de kleine problemen kunnen we van een goede testdag spreken. We waren de hele sessie al op de hoogte van het probleem met de versnellingsbak van Nico, maar lieten hem doorrijden om de beschikbare baantijd optimaal te benutten. Ik ben al bij al tevreden want we hebben een behoorlijk goed beeld van de balans en de banden van de wagen.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België