Organisatie GP van België maakt zich geen zorgen over ‘Nederlandse GP’

21 november 2018 — André Maes, promoter van de GP van België, maakt zich naar eigen zeggen geen zorgen over de organisatie van een eventuele Nederlandse GP.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Spa Grand Prix (@spagrandprix) op

De voorbije jaren zakten duizenden Nederlanders af naar het circuit van Spa-Francorchamps om hun held Max Verstappen aan te moedigen. Uiteraard zorgden de talrijke Nederlandse fans voor een aanzienlijke stijging van de ticketverkoop.

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat de Formule 1 in de loop van de komende jaren zal terugkeren naar Nederland en dat er dus opnieuw een GP van Nederland op de F1-kalender zal staan. Eerder deze maand waren er berichten dat het Formula One Management graag eventueel vanaf 2020 een F1-race zou willen organiseren op het circuit van Zandvoort.

De organisatie achter de GP van België maakt zich echter geen zorgen over een eventuele Nederlandse GP en de invloed daarvan op de ticketverkoop voor de F1-race in België.

“Het is normaal dat we constant moeten strijden voor onze plaats op de kalender,” aldus André Maes, de promotor van de GP van België.

In het verleden doken er geruchten op dat de organisatie achter de F1-race in België een veto zou stellen tegenover een F1-race in Nederland maar volgens André Maes is daar niets van aan.

“We plaatsen geen veto tegenover Nederland maar we hebben wel gevraagd of er plannen zijn,” aldus Maes. “Indien er een Nederlandse GP komt dan hebben ze minstens zo’n drietal jaar nodig om alles voor te bereiden.”

Afgelopen zomer verlengde André Maes nog de overeenkomst voor de organisatie van een Belgische GP met drie jaar. Daardoor staat de GP van België minstens tot en met 2021 op de F1-kalender.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image