Organisatie GP van Thailand in de problemen?

08 juni 2013 — Krijgen we zoals gepland een GP van Thailand in 2015? De kans lijkt alvast iets kleiner te zijn geworden.


Anderhalve maand geleden volgde de trotse aankondiging van het stratencircuit waarop de GP van Thailand vanaf 2015 zou moeten verreden worden. Nu duiken er echter donkere wolken op boven de organisatie van de race.

Omwonenden van het stratencircuit doorheen Bangkok hebben klacht ingediend en ondertussen is er ook een wet aangenomen die een race in het gebied waar de F1-bolides doorheen zouden moeten rijden verbiedt. Het ziet er dus niet goed uit voor de organisatoren die vanaf 2015 de Formule 1 wensen te verwelkomen in Bangkok.

Het zou vooral een tegenvaller zijn voor Bernie Ecclestone en Red Bull. Ecclestone wil met zijn F1-circus steeds meer ‘nieuwe’ landen aandoen, aangezien die heel wat geld willen neertellen voor een plaats op de F1-kalender. Red Bull kent zijn oorsprong dan weer in Thailand en de producent van energiedranken was dan ook één van de grootste voorstanders van een race in Thailand.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België