Organisatie in Mexico heeft plan B voor titelviering Lewis Hamilton

28 oktober 2018 — De organisatie van de F1-race in Mexico heeft een plan B achter de hand voor een eventuele titelviering van Lewis Hamilton zijn vijfde wereldtitel.


De kans is bijzonder groot dat Lewis Hamilton na de GP van Mexico zeker is van zijn vijfde wereldtitel in de Formule 1. Daar hoort uiteraard een gepaste titelviering bij maar dat is niet altijd eenvoudig, zo bleek nog vorig jaar.

Ook toen was Lewis Hamilton na afloop van de race in Mexico zeker maar omdat hij op het Autódromo Hermanos Rodríguez geen podiumplaats bemachtigde was het een titelviering in mineur.

Los van het protocol parkeerde Hamilton zijn wagen in het stadiongedeelte naast de drie wagens die op het podium finishten. De Brit werd net als de top drie door David Coulthard geïnterviewd waarna de Brit mocht afdruipen.

Dit jaar is er wel rekening gehouden met het scenario waarin Hamilton niet op het podium eindigt maar toch wereldkampioen wordt. Uiteraard hoopt de organisatie dat Hamilton op het podium zal staan zodat ze hem een gepaste titelviering kunnen geven, maar ze houden naar verluidt ook een plan B achter de hand.

“We werken aan een plan B. Plan A is zeer waarschijnlijk en dat betekent dat hij op het podium staat, maar ook bij plan B moet er fatsoenlijk worden gevierd,” aldus Alejandro Soberon tegenover ‘Motorsport.com’.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België