“Organisatie van F1-race Valencia verduisterde miljoenen euro’s”

21 december 2014 — De Spaanse justitie is een onderzoek gestart naar de mogelijke verduistering van miljoenen euro's door leden van de organisatie van de F1-race in Valencia.

image
Tussen 2008 en 2012 stond Valencia op de F1-kalender. De stratenrace doorheen de haven van Valencia verdween nadien van de F1-kalender, maar ook nu nog vallen er blijkbaar lijken uit de kast.

Er is immers een onderzoek gestart naar mogelijke corruptie bij de organisatie van de GP van Europa die in Valencia werd verreden. Enkele leden van de regionale regering zouden voor miljoenen euro’s verduisterd hebben

Onder meer voormalig president van Valencia Francisco Camps en Minister van Toerisme Dolores ‘Lola’ Johnson staan op de dagvaarding. Ook Jorge Martinez, aandeelhouder van Valmor Sports staat echter vermeld. De Spaanse justitie vermoedt dat er iets niet pluis is met de aanwijzing van Valmor Sports als organisator van de GP van Valencia.

Opmerkelijk is vooral dat Valmor Sports een bedrijf is met amper twaalf medewerkers en dat het geen ervaring had in het organiseren van evenementen in de autosport. De rechtbank van Valencia stelt zich vragen bij de toewijzing aan Valmor Sports door onder meer Camps.

Camps is dan ook officieel in verdenking gesteld van corruptie en verduistering van overheidsgelden. De naam van Camps werd in het verleden reeds meermaals in verband gebracht met corruptie. In 2012 werd hij echter vrijgesproken in een gelijkaardige rechtszaak.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België