“Organisatievergoeding voor GP van België valt weg”

16 mei 2020 — De organisatoren van de GP van België zullen dit jaar geen organisatievergoeding aan de F1 moeten betalen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Spa Grand Prix (@spagrandprix) op

Gisteren raakte bekend dat de GP van België dit jaar zonder publiek zal verreden worden. Normaal gesproken moeten de organisatoren aan de Formule 1 een organisatievergoeding betaald worden maar die valt dit jaar weg.

Voor de Waalse regering komt het wegvallen van de organisatievergoeding goed uit want normaal passen ze ieder jaar het verlies dat de GP van België maakt bij.

“Het idee is een partnership met de F1 waarbij de regio niets betaalt voor de race,” aldus Stijn De Boever van organisator Spa Grand Prix, tegenover ‘GPUpdate’.

Dat de GP van België en Spa-Francorchamps ondanks alles toch op de F1-kalender zullen staan vormt voor België en Wallonië mooie reclame.

“We hebben 50 jaar geschiedenis van de F1 op Spa-Francorchamps. Dat we toch een race kunnen houden is ook reclame voor België en de regio.”

Volgens De Boever zullen ze als organisator na iedere F1-race die verreden wordt een verslag van de FIA en de F1 krijgen om hun eigen organisatie waar nodig bij te sturen.

“We hebben hard samengewerkt met de RACB en de FIA om te bekijken wat het minimum aantal personen kon zijn. Spa is natuurlijk groot, maar elk team is een familie die niet wordt gemengd met andere teams.”

Voorlopig is het nu wachten op de nieuwe F1-kalender 2020 die normaal gesproken op 5 juli in Oostenrijk van start zal gaan.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België