Organisator GP van Duitsland: “F1 dreigt te verdwijnen indien fans niet komen”

17 juli 2015 — De organisatoren van de GP van Duitsland doen een oproep om volgend jaar massaal naar de F1-race in Hockenheim te komen kijken.


De GP van Duitsland wordt normaal gesproken afwisselend op de circuits van Hockenheim en de Nürburgring georganiseerd. Dit jaar was het de beurt aan de Nürburgring maar de GP van Duitsland ging uiteindelijk niet door.

Duitsland staat echter volgend jaar opnieuw op de F1-kalender. De race zal dan doorgaan op de Hockenheimring maar de organisatoren doen een oproep om zo veel mogelijk de race live te komen bijwonen.

Vorig jaar zakten op de racedag immers amper 50 000 fans af naar de Hockenheimring, wat dramatisch weinig was. De organisatoren vrezen er overduidelijk voor dat dit scenario zich volgend jaar zal herhalen en dan mag er volgens hen meteen gevreesd worden voor de toekomst van de GP van Duitsland. De race dreigt bij zo’n lage toeschouwersaantallen immers van de F1-kalender te verdwijnen.

“We moeten volledig uitverkocht zijn zodat de Formule 1 een toekomst heeft,” aldus Georg Seiler tegenover DPA. “We moeten tegen de fans zeggen dat ze volgend jaar naar de race moeten komen en de toekomst van de Formule 1 in Hockenheim kunnen verzekeren.”

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België