Organisatoren GP van China vragen de Formule 1 om de race uit te stellen

09 januari 2021 — Nadat de voorbije dagen al geruchten ontstonden dat de GP van Australië in maart waarschijnlijk niet zal doorgaan lijkt nu ook de GP van China uitgesteld te gaan worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door F1 OnTrack (@f1ontrack)

De wereldwijde pandemie met het coronavirus COVID-19 verstoorde niet alleen de F1-kalender van vorig jaar, ook op de F1-kalender van dit jaar lijkt het virus een serieuze invloed te gaan hebben.

Eerder raakte al bekend dat er ernstige twijfels bestaan over het doorgaan van de Australische GP en nu komt ook de GP van China in gevaar. Juss Event, de promotor van de race nabij Shanghai, zou volgens ‘Motorsport-Total’ tijdens een persconferentie aangegeven hebben dat men de race wil uitstellen.

Voorlopig staat de GP van China nog op 11 april gepland maar de organisatoren zouden de race naar de tweede helft van het seizoen willen verplaatsen.

“Het is erg twijfelachtig dat we tijdens de eerste jaarhelft een race van de grond krijgen,” aldus Yibin Yang van Juss Event.

“Het is ons doel om de race naar de tweede helft van het seizoen te verplaatsen. We hebben ook een formele aanvraag gedaan zodat we de race hopelijk kunnen uitstellen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België