Organisatoren GP van de USA hebben organisatievergoeding nog steeds niet betaald

18 november 2015 — De organisatoren van de GP van de USA hebben hun organisatievergoeding nog niet aan Bernie Ecclestone betaald.


Een week geleden schreven we reeds dat de GP van de USA plots ter discussie kwam te staan (Lees: Toekomst GP van de USA plots onzeker). De subsidies die het Circuit of The Americas krijgt werden immers met zo’n 20 procent teruggeschroefd. Dat maakt meteen een verschil van zo’n 5,5 miljoen dollar minder subsidies.

Dat heeft er dan weer mee voor gezorgd dat de organisatoren van de GP van de USA hun budget niet rond hebben gekregen en de organisatievergoeding voor het organiseren van de F1-race nog niet aan Bernie Ecclestone betaald hebben. Normaal gesproken gebeurt dat zo’n drie maanden voordat de race doorgaat.

Bernie Ecclestone heeft echter uitzonderlijk toestemming gegeven om de vergoeding later te betalen.

“We hebben gezegd dat ze later dit jaar mogen betalen,” zei Ecclestone tegenover de ‘Austin American-Statesman’. “Ze krijgen geld van de staat en dat geld is er voorlopig nog niet. Dat is ook waardoor ze te laat betalen.”

Bernie Ecclestone heeft er alle vertrouwen in dat alles in orde zal komen, al vindt hij wel dat betaald moet worden wat overeen is gekomen, ook door de staat.

“De persoon die het destijds geregeld heeft is er niet meer. De gouverneur is er niet meer. Er zijn dus wat nieuwe mensen maar ze moeten wel betalen wat er overeen is gekomen. Ik denk echter dat de financiering van de race wel opnieuw in orde zal komen,” besluit Ecclestone.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België