Organisatoren willen GP van Bahrein laten doorgaan

17 februari 2011 — De onzekerheid omtrent de organisatie van de openingsrace in Bahrein nam de voorbije dagen serieus toe maar de organisatoren willen de race absoluut laten doorgaan.

Afgelopen nacht werd er nog een protestactie van de bevolking met een grootschalige actie van de politie neergeslagen. Daarbij was er volgens diverse berichten sprake van meerdere doden en tientallen gewonden. De onveiligheid in Bahrein neemt dus toe en daardoor ook de onzekerheid omtrent de organisatie van de GP van Bahrein.

De veiligheid van onder meer het personeel, de F1-piloten en fans moet immers gewaarborgd kunnen worden. En dan spreken we nog niet over het feit dat de GP van Bahrein kan gebruikt worden door de bevolking die protesteert om haar boodschap te brengen. Het is immers erg eenvoudig om zo nog meer internationale aandacht in de media te verkrijgen. Een incident op de startgrid of tijdens de podiumceremonie volstaat al.

Vandaag raakte al bekend dat de race in Bahrein van de GP2 Asia Series wordt geannuleerd en dat vergroot meteen ook de kans dat de openingsrace van het F1-seizoen mogelijk wordt geannuleerd. Het ziet er immers niet naar uit dat de onlusten en protesten in Bahrein snel voorbij zullen zijn.

“De veiligheid van de inwoners van Bahrein, expats en toeristen is een hoofddoelstelling binnen het koninkrijk en uiteraard ook op het Bahrain International Circuit,” aldus Shaikh Salman bin Isa Al Khalifa, de CEO van het Bahrain International Circuit.

“Momenteel stellen we alles in het werk om opnieuw een succesvolle GP van Bahrein te organiseren. We volgen de situatie samen met de autoriteiten op de voet op.”

De komende dagen worden dus cruciaal voor de openingsrace van het nieuwe seizoen.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België