Overwinning Max Verstappen in Abu Dhabi voorbode van spannend F1-seizoen in 2021?

15 december 2020 — De dominante overwinning van Red Bull en Max Verstappen tijdens de laatste race van het F1-seizoen in Abu Dhabi schept hoop voor de toekomst. Het kan een motivatie zijn voor het team om het gat met Mercedes te dichten.

Tijdens de laatste race kregen de F1-fans waar iedereen voor het seizoen op gehoopt had: Max Verstappen die met Red Bull een serieuze uitdager is voor Mercedes.

Ross Brawn, de managing director van de Formule 1, heeft hoop dat het team van Red Bull haar goede vorm kan doortrekken naar volgend seizoen en zo het gat kan dichten met Mercedes.

“Het was mooi om Verstappen een verdiende overwinning te zien behalen en dat resultaat kan ons optimistisch stemmen voor meer grote gevechten in de toekomst. Zeker nu de wagens volgend jaar nauwelijks veranderen,” aldus Brawn.

Naast de GP van Abu Dhabi afgelopen weekend wist Max Verstappen, na een zwak begin van het seizoen, ook in Silverstone de race te winnen met een dominante zege. Dat is genoeg voor Ross Brawn om te zien dat er potentieel in de RB16 zit en vooral het feit dat Red Bull vooruitgang geboekt heeft tijdens het seizoen.

“Bemoedigend is het feit dat als je terugdenkt aan het begin van het jaar Mercedes een groot voordeel had. Maar gaandeweg tijdens het seizoen is Red Bull dichterbij geslopen. In het begin werkte de RB16 niet echt naar wens maar ze hebben hun zaakjes op orde gekregen.”

En zo mogen de F1-fans dromen van een spannender F1-seizoen in 2021.

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België