logo
 

Overzicht: De meest gelezen nieuwsberichten van 2012

01 januari 2013 — 2012 zit erop en uiteraard komen er dan heel wat lijstjes naar boven. Ook wij van F1journaal komen graag met een top tien waarbij we jou een overzicht geven van de meest gelezen nieuwsberichten van 2012.

image
1. Nieuwe videobeelden zorgen voor opschudding - 28 november
Het kampioenschap zit er nog maar net op en Sebastian Vettel heeft de titel veroverd, maar in de dagen nadien ontstaat er heel wat opschudding. Er verschenen op het internet immers videobeelden waarop te zien was dat Sebastian Vettel onder een gele vlag ingehaald zou hebben. Uiteindelijk bleek het inhaalmanoeuvre volledig legaal want op de beelden was achter de telemetriegegevens links bovenaan niet te zien dat er te midden van het rechte stuk met een groene vlag werd gezwaaid.
Lees het volledige artikel

2. Gridgirls zorgen voor controverse: foto’s - 19 maart
Het F1-seizoen was nog maar pas begonnen, de eerste race nog maar pas gereden. Maar de gridgirls van Qantas, de hoofdsponsor van de GP van Australië zorgden al voor de nodige commotie met hun outfits. Eerst en vooral leek hun outfit simpelweg op een outfit van enkele jaren daarvoor, maar dan wel met heel wat minder stof.
Lees het volledige artikel

3. Verschillende pistes voor Michael Schumacher - 28 september
Michael Schumacher maakte in 2009 zijn comeback, maar eind september raakte bekend dat de Duitser bij Mercedes vervangen zou worden door Lewis Hamilton. We bekeken welke mogelijkheden de Duitser nog had om eventueel alsnog een tweede afscheid van de Formule 1 uit te stellen. Vandaag weten we echter dat de Duitser voor de tweede keer in zijn carrière zijn F1-helm aan de haak heeft gehangen.
Lees het volledige artikel


4. Is dit het nieuwe geheime wapen van Red Bull?: foto’s -
7 februari

Eind januari en in de loop van februari worden traditioneel de nieuwe wagens van de teams voorgesteld. Red Bull zorgde alvast voor een verrassing door met een soort luchtinlaat bovenop de neus uit te pakken. Het nieuwe wapen van Adrian Newey om de strijd met de concurrentie aan te gaan? In de openingsfase van het kampioenschap holde Red Bull alvast achter de feiten aan maar uiteindelijk behaalde Sebastian Vettel wel zijn derde titel op rij.
Lees het volledige artikel

5. Waar is Red Bull mee bezig? - 7 november
Ook tegen het einde van het seizoen gonsde het van de speculaties over allerlei spitsvondigheden van Red Bull. Zo zorgde een pitstop van Sebastian Vettel tijdens de GP van Abu Dhabi voor de nodige discussies over het topje van de neus van de Red Bull RB8.
Lees het volledige artikel

6. ANALYSE: Waarom was de inhaalrace van Sebastian Vettel succesvol? - 5 november
Ongetwijfeld één van de meest spraakmakende momenten van 2012. De inhaalrace die Vettel maakte tijdens de GP van Abu Dhabi. De Duitser moest achteraan op de grid starten omdat hij tijdens de kwlaificatie te weinig brandstof aan boord had. Bij Red Bull besloten ze de Duister zijn wagen uit het parc fermé te halen zodat ze de wagen van de Duitser volledig konden ombouwen.Vettel moest daardoor vanuit de pits starten maar eindigde wel op het podium. Wij analyseerden voor u waarom de inhaalrace van Vettel zo succesvol was.
Lees het volledige artikel

7. Speculaties over Red Bull en Mercedes - 14 februari
Heel wat seculaties tijdens de presentaties en wintertests. Het hoort er ieder jaar bij. In 2012 werd er vooral gespeculeerd over Red Bull en Mercedes. In februari gingen de speculaties daarbij vooral over de luchtinlaten die beide renstallen vooraan hun nieuwe wagens hadden voorzien.
Lees het volledige artikel

8. Mysterie: Waarom moet Mika Salo voor Ferrari testen? - 6 maart
De eerste race moest nog worden gereden maar bij Ferrari waren de noodklokken na de wintertests al stevig aan het luiden. De F2012 bleek immers niet snel genoeg te zijn en was toen al niet competitief. Dat bleek vervolgens ook uit de eerste races van het seizoen 2012. Er was paniek bij de Scuderia en zelfs Mika Salo, die ooit Schumacher verving bij de renstal, werd gevraagd om te testen voor de Italiaanse renstal.
Lees het volledige artikel


9. Foto: Pastor Maldonado vlucht voor brand in F1-paddock - 13 mei
13 mei, het was een hoogdag voor Pastor Maldonado. In het thuisland van Fernando Alonso won hij na een ganse race strijd te hebben geleverd met de Spanjaard. Maldonado mocht van op de polepositie vertrekken nadat Hamilton werd uitgesloten van de kwalificatie omdat hij te weinig brandstof aan boord had. Bijna niemand geloofde in de kansen op de overwinning van de Venezolaan maar toch slaagde hij erin. Even later volgde echter een drama. Er brak brand uit in de F1-paddock. De Brand was ontstaan bij Williams. Het leverde hallucinante beelden op, waaronder ook een foto van Pastor Maldonado die op de vlucht slaat terwijl hij zijn neef op zijn rug draagt.
Lees het volledige artikel

10. D’Ambrosio mogelijke vervanger van Felipe Massa bij Ferrari? - 14 mei
En wonder boven wonder, ook onze landgenoot Jerome D’Ambrosio slaagt erin om in de top-10 te eindigen van meest gelezen berichten op F1journaal.be in 2012. D’Ambrosio beschikte niet over een racezitje, maar in mei ontstonden er heel wat speculaties over een mogelijke vroegtijdige vervanging van Felipe Massa bij Ferrari. De Braziliaan presteerde erg slecht en stond onder zware druk. Toch wist Massa zijn zitje te behouden en hij wist tijdens de tweede seizoenshelft een stuk beter te presteren. Meer zelfs, de Braziliaan sleepte een contractverlenging in de wacht. D’Ambrosio lijkt in het beste geval opnieuw aanspraak te maken op de rol van testrijder bij Lotus, al staat ook die positie ter discussie. Het staat in schril contrast met de nodige speculatie over het feit dat hij een mogelijke vervanger was van Massa bij Ferrari.
Lees het volledige artikel

Zo, dat was de top-10 van meest gelezen nieuwsberichten op F1journaal.be tijdens 2012. Wij hopen u ook in 2013 uitgebreid te mogen verwelkomen ...

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: F1journaal

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië