Overzicht: De nieuwe startnummers en namen op de F1-bolides: waar kan je ze vinden?


Twee weken geleden konden jullie al lezen op F1journaal.be dat de FIA vanaf de GP van Spanje wenste dat de startnummers van de verschillende piloten duidelijker zichtbaar moesten worden (Lees artikel)

​Eergisteren hadden Mercedes, Red Bull en Haas al een foto laten zien hoe dat er zou uitzien en gisteren gaf Ferrari ons ook al een voorsmaakje. Een overzicht van wat de teams de wereld in hebben getweet voor de vrije training van vanmorgen.
Mercedes:
​Bij Mercedes hebben ze gekozen om het startnummer van Bottas blauw te kleuren in plaats van het traditionele rood. Op de haaienvin valt dan weer de nummer, naam en de vlag van het land van de rijder te herkennen.


Red Bull Racing:
Zoals eerder al vermeld gaf Red Bull ons eergisteren al een voorsmaakje. Nu kunnen we zien dat ook de nummers op de neus van de auto gevoelig groter geworden zijn.

Ferrari:
Het team van Ferrari heeft zijn witte nummers vervangen door zwarte exemplaren die in een wit vlak geplaatst zijn om zo de zichtbaarheid te verbeteren. Ze zijn terug te vinden op de neus en de haaienvin.


Force India:
​​Op de foto van Sergio Pérez vangen we een glimp op van een grotere nummer op de neus en zien we nu ook het startnummer op de motorkap verschijnen.


Williams:
​Bij het team van Williams zien we dat de nummers op de neus gegroeid zijn en dat de namen van de rijders op de achtervleugel staan.


McLaren:
​McLaren heeft het contrast van de nummers op de neus groter gemaakt door ze volledig wit in te kleuren en de naam van de piloot is duidelijk zichtbaar achter het hoofd van de rijder.


Toro Rosso:
Toro Rosso plaatst de naam van de rijder op de haaienvin.


Haas F1:
​Haas legt ons in een handige foto uit wat de veranderingen zijn op hun bolide vanaf Barcelona.


Renault:
​Bij de Franse formatie van Renault zijn de nummers op de neus groter geworden en zien we ook de naam van de rijder op de haaienvin verschijnen. Testrijder Sirotkin blijkt dan ook nog eens geridderd te zijn…


Sauber:
​Sauber kiest ook voor de optie om de namen van de rijders op de haaienvin te plaatsen.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België