Overzicht: gecombineerde tijden tweede F1-wintertest Barcelona

11 maart 2018 — Bandenleverancier Pirelli heeft een mooi overzicht gemaakt van de gecombineerde snelste tijden van alle rijders en dit verspreid over de volledige tweede testweek.

Een bericht gedeeld door Pirelli (@pirelli_motorsport) op

Op de gecombineerde tijdenlijst vinden we vooral de nieuwe extreem zachte bandencompound hypersoft terug, logisch ook aangezien die bandencompound in principe voor de snelste rondentijden zorgt.

Ferrari vinden we net als vorig jaar met beide wagens bovenaan terug. Opvallend anders dan vorig jaar is de derde tijd van Fernando Alonso in de McLaren. Het blijft echter moeilijk om te zeggen wat de diverse rondetijden waard zijn.

Een ding staat wel vast: we hebben het ware potentieel van de Mercedes W09 nog niet gezien. Hamilton en Bottas vinden we immers pas terug op de achtste en tiende plaats. Allebei reden ze bovendien hun besttijd op de ultrasoft, de bandencompound die trager is dan de hypersoft waarop de meeste rijders hun besttijd reden.

Het wordt dus wachten op de eerste oefensessies in Melbourne om te zien hoe de werkelijke krachtsverhoudingen in de Formule 1 liggen.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België