logo
 

Overzicht: Hoe kunnen Hamilton en Rosberg wereldkampioen worden?

10 november 2014 — 23 november, dan wordt de titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg beslist. F1journaal.be bekijkt voor jou welke scenario's er op tafel liggen. Want wanneer wordt Hamilton kampioen en wanneer Rosberg?


Tijdens de GP van Abu Dhabi worden er dubbele punten toegekend. Dat betekent concreet dat de puntenverdeling tijdens de laatste race als volgt is: 50 - 36 - 30 - 24 - 20 - 16 - 12 - 8 - 4 - 2. Het verschil tussen de eerste en tweede plaats is daardoor geen zeven punten maar veertien punten.

Nico Rosberg moet bij voorkeur dus winnen indien hij kans wil maken op de wereldtitel, maar dat is nog niet voldoende. Rosberg heeft momenteel immers een achterstand van zeventien punten op Hamilton. Hieronder de scenario’s die op tafel liggen en die erover beslissen wie er wereldkampioen wordt.

Lewis Hamilton wordt wereldkampioen indien ...
- Hij de GP van Abu Dhabi wint
- Rosberg wint en hij 2de wordt
- Rosberg 2de wordt en hij minstens 5de wordt
- Rosberg 3de wordt en hij minstens 8ste wordt
- Rosberg 5de of lager eindigt

Lewis Hamilton maakt overduidelijk het meeste kans op de wereldtitel, maar niets valt uit te sluiten tijdens een knotsgekke laatste race van het seizoen. Bovendien is Mercedes bevreesd dat technische problemen eventueel de titelstrijd zouden beslissen.

De renstal liet na afloop van de GP van Brazilië dan ook verstaan alles in het werk te zullen stellen om eventuele technische problemen uit te sluiten. Zo zullen de onderdelen die in Abu Dhabi ingezet worden nog meer dan ooit gecontroleerd worden.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België