UPDATE: Overzicht: Waar kan ik de races van 2014 volgen?

14 maart 2014 — Hieronder geven we een overzicht van waar de F1-races van 2014 live worden uitgezonden. image

De zender waar je het dichtst bij de Formule 1 kan komen is natuurlijk de BBC. Er zijn wel twee opmerkingen: in Groot-Brittannië geldt er de laatste jaren een samenwerking met SkySports, waardoor nog slechts de helft van de races op de Britse openbare omroep te volgen is, en in Vlaanderen is de BBC nog enkel digitaal te bekijken. In 2014 zijn dit opnieuw negen races, waarvan we hieronder even een overzichtje meegeven. Opvallend is dat de openingsrace in Melbourne niet wordt uitgezonden op de BBC. De seizoensafsluiter in Abu Dhabi dan weer wel, net zoals de GP van België.

- 30 maart: GP van Maleisië
- 11 mei: GP van Spanje
- 8 juni: GP van Canada
- 6 juli: GP van Groot-Brittannië
- 24 augustus: GP van België
- 7 september: GP van Italië
- 5 oktober: GP van Japan
- 12 oktober: GP van Rusland
- 23 november: GP van Abu Dhabi

Uiteraard is het ook mogelijk om de races live te volgen op het Franstalige RTBF La Deux. Digitale kijkers kunnen ook overschakelen op RTL Deutschland (nr. 283 voor Belgacom TV, nr. 175 bij Telenet.)

Op woensdag 12 maart maakte Telenet bekend de uitzendrechten voor de Formule 1 te hebben gekocht. Daarmee krijgen we toch een Vlaamse zender waar we onze favoriete sport zullen kunnen volgen. Elke race wordt live en integraal uitgezonden op Sporting Telenet. Wie de race niet live kan volgen, of geen abonnement heeft op Sporting Telenet, kan op zondag ook terecht op Canvas, waar steeds een samenvatting zal worden getoond.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België