Overzicht: Waar volgen we dit seizoen de Formule 1 op tv?

12 maart 2015 — Het is weer zo ver, het F1-seizoen gaat opnieuw van start. Maar waar op tv kunnen we onze favoriete sport volgen? Hieronder een overzicht waar we de F1-aces kunnen volgen.


Sporting Telenet abonnees hoeven zich nergens zorgen over te maken. Net zoals vorig jaar wordt ook in 2015 elke race live uitgezonden en dit met heel wat extra kanalen en informatie (klik hier voor extra info).

Ook de Franstalige RTBF is er opnieuw bij tijdens elke Grote Prijs. Alle races worden immers integraal uitgezonden door La Deux, behalve de GP van België, die op La Une te zien zal zijn. Komende zaterdag kun je de kwalificaties bekijken vanaf 6u55. Op zondag volgt dan de race vanaf 5u55. Gaëtan Vigneron zal opnieuw, gedurende het ganse seizoen zorgen voor de nodige inkijk en commentaar. Elke uitzending wordt traditiegewijs voorafgegaan door een ruime voorbeschouwing.

Voor zij die hun Duits enigszins willen bijschaven of onderhouden kunnen eveneens terecht op de Duitse zender RTL. RTL zendt alle kwalificaties en races live uit.

En ook de BBC zendt dit seizoen opnieuw tien races live uit. De overige races worden live getoond op de Britse betaalzender Sky Sports. De BBC toont dan enkel een ruime samenvatting van de race. Belgische F1-fans die niet naar Spa-Francorchamps trekken, maar thuis de GP van België willen volgen, hebben geluk. De race in de Ardennen behoort immers ook tot de tien races die op de BBC worden uitgezonden.

Een overzicht van de races die de BBC uitzendt:
29 maart - GP van Maleisië
19 april - GP van Bahrein
7 juni - GP van Canada
5 juli - GP van Groot-Brittannië
26 juli - GP van Hongarije
23 augustus - GP van België
27 september - GP van Japan
11 oktober - GP van Rusland
15 november - GP van Brazilië
29 november - GP van Abu Dhabi

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België