Overzicht: wie test wanneer tijdens de F1-test in Barcelona?

14 mei 2019 — Vandaag gaat de tweede in-season test van het F1-seizoen 2019 van start. Daarbij mogen ook rijders die weinig tot geen F1-ervaring hebben testen met een F1-bolide. Daarnaast zet Pirelli ook twee bolides in om haar F1-banden te laten testen.


De tweede zogenaamde in-season test zal voor verschillende teams belangrijk zijn met het oog op de rest van het F1-seizoen en dan in het bijzonder Ferrari en Williams. Pirelli zal dan weer haar banden testen met het oog op de ontwikkeling van de banden voor volgend F1-seizoen.

Na de F1-wintertests was Ferrari de grote favoriet voor het nieuwe F1-seizoen maar tijdens de eerste vijf races moest Ferrari haar meerdere erkennen in Mercedes en holde het enigszins achter de feiten aan. Tijdens de tweedaagse F1-test in Barcelona zal Ferrari ongetwijfeld antwoorden en oplossingen proberen zoeken voor haar SF90. De Scuderia liet daarvoor zelfs een extra chassis naar het circuit brengen.

Ook voor het Williams F1 team wordt het een cruciale tweedaagse. Na de dramatisch verlopen wintertests, waarbij Williams de eerste twee dagen van de test in Barcelona miste, keert de renstal terug naar een circuit waarop het haar testresultaten van vandaag perfect kan vergelijken met de dramatische resultaten van tijdens de wintertests.

Tijdens de in-season test is het de bedoeling dat ook heel wat jonge ‘onervaren’ rijders in actie komen. Zoek deze keer niet naar de zoon van Michael Schumacher. Mick Schumacher ging tijdens de F1-test in Bahrein nog met heel wat aandacht lopen maar verkiest nu om zich volledig te focussen op zijn seizoen in de Formule 2.

Tot slot stellen Ferrari en Racing Point allebei een F1-bolide ter beschikking van Pirelli voor haar bandentests die het uitvoert tijdens de tweedaagse test op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Mercedes:
- Dinsdag: Valtteri Bottas
- Woensdag: Nikita Mazepin

Ferrari:
- Dinsdag: Charles Leclerc
- Woensdag:  Antonio Fuoco

Red Bull:
- Dinsdag: Pierre Gasly
- Woensdag: Dan Ticktum

Renault:
- Dinsdag: Nico Hulkenberg
- Woensdag: Jack Aitken

Haas:
- Dinsdag: Pietro Fittipaldi
- Woensdag: Kevin Magnussen

McLaren:
- Dinsdag: Carlos Sainz / Lando Norris
- Woensdag: Sette Camara / Oliver Turvey

Racing Point F1:
- Dinsdag: Nick Yelloly
- Woensdag: Nick Yelloly

Alfa Romeo Racing:
- Dinsdag: Callum Ilott
- Woensdag: Kimi Raikkonen

Toro Rosso:
- Dinsdag: Daniil Kvyat
- Woensdag: Alex Albon

Williams:
- Dinsdag: Nicholas Latifi
- Woensdag: Nicholas Latifi

Ferrari voor Pirelli:
- Dinsdag: Sebastian Vettel
- Woensdag: Charles Leclerc

Racing Point voor Pirelli:
- Dinsdag: Sergio Perez
- Woensdag: Lance Stroll

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België