Paars, paars en nog eens paars in Singapore

05 september 2017 — Pirelli heeft de bandenkeuzes van de teams voor de GP van Singapore bekendgemaakt. Gezien de race op een stratencircuit wordt verreden kiezen de teams massaal voor de 'paarse' ultrasoft.


Tijdens de GP van Singapore, waarvan het raceweekend binnen anderhalve week van start gaat, stelt Pirelli de bandencompounds soft, supersoft en ultrasoft ter beschikking. Het hoeft niet te verbazen dat de teams voor het stratencircuit vooral de ultrasoft verkiezen.

De ultrasoft is de zachtste en dus ook de snelste bandencompound die in Singapore gebruikt kan worden. Op een stratencircuit zoals dat van Singapore is dat de meest logische keuze, al is Mercedes van de topteams wel de renstal die het minste setjes van de ultrasoft heeft gekozen.

Met negen setjes is dat echter slechts een setje banden minder dan de meeste andere teams. Verspreid over het ganse raceweekend zou dat echter geen probleem mogen vormen en biedt het Mercedes een extra strategische mogelijkheid tegenover de concurrentie. We zullen in Singapore echter vooral de paarse bandencompound in actie zien.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van SingaporePirelli

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië