Paddy Lowe neemt ‘loopbaanonderbreking’ bij Williams

07 maart 2019 — Volgens ‘Motorsport.com’ neemt Paddy Lowe, technisch directeur bij Williams, loopbaanonderbreking.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ROKiT Williams Racing (@williamsracing) op

De positie van Paddy Lowe, die naast technisch directeur ook nog aandeelhouder is bij Williams, stond sinds de pre-season testdagen in Barcelona onder enorme druk. De renstal uit Grove had zijn bolide niet tijdig klaar gekregen en verloor daardoor kostbare tijd.

Lowe had nog laten weten dat de problemen niet konden toegeschreven worden aan één persoon en dat het niet verstandig zou zijn om nu overhaaste wijzigingen in het personeelsbestand door te voeren. Goed één week voor de start van het seizoen in Melbourne lekt nu uit dat Paddy Lowe zijn taken bij Williams neerlegt en ‘loopbaanonderbreking’ neemt.

Een woordvoerder van het team bevestigde het nieuws aan ‘Motorsport’ maar het blijft onduidelijk wat de toekomst zal brengen voor Lowe.

De bolide van 2018 was de eerste Williams die volledig van de hand van de Brit kwam en gezien zijn geschiedenis bij McLaren en Mercedes waren de verwachtingen hooggespannen. Vorig jaar werd echter een rampjaar, het slechtste in de geschiedenis van de renstal, door fundamentele problemen op aerodynamisch gebied. 

Het team voerde een aantal wijzigingen door in de structuur van het team om er zeker van te zijn dat 2019 geen herhaling van vorig jaar werd maar de eerste tekenen zijn niet echt positief te noemen, zo hebben de voorbije weken ons geleerd.

Paddy Lowe wordt verweten dat hij er niet in geslaagd is om de bouw van de FW42 te coördineren maar de Brit stelde dat de nieuwe bolide al tekenen van beterschap vertoonde ten opzichte van zijn voorganger.

Het nieuwe rijdersduo van Williams durfde dat openlijk in vraag te stellen. Zo stelde George Russel dat Williams duidelijk het traagste team was tijdens de testweken en Robert Kubica liet weten dat door alle problemen hij slechts voor twintig procent voorbereid is op de GP van Australië.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België