logo
 

Paddy Lowe op weg van Mercedes naar Ferrari?

15 september 2016 — Maakt Paddy Lowe de overstap van Mercedes naar Ferrari? De geruchten omtrent een mogelijke overstap nemen alvast toe.


Paddy Lowe is momenteel technisch directeur bij Mercedes maar zijn contract zou eind dit jaar aflopen en is nog steeds niet verlengd. Het doet de geruchten over een mogelijke overstap van Lowe alvast aanwakkeren. Meer zelfs, eind juli had het Italiaanse ‘La Stampa’ reeds bericht over zo’n mogelijke overstap.

Voor Ferrari zou het alvast betekenen dat het twee vliegen in een klap heeft. Haar eigen technische afdeling zou versterkt worden terwijl het tegelijkertijd haar grootste concurrent verzwakt.

De officiële F1-website polste bij Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff naar de geruchten en die reageerde gevat.

“Paddy Lowe? Dat is nieuw voor mij,” aldus Toto Wolff. “Over individuele contracten geef ik echter geen commentaar.”

“Wanneer iemand de overstap wil maken dan zal hij dat ook doen. Wanneer er een erg mooi en passend voorstel op tafel ligt kan je daar niemand van weerhouden. Ik kan alleen maar proberen om een werkomgeving te creëren waardoor men er niet aan denkt om over te stappen naar een ander team. We proberen bovendien steeds langdurige overeenkomsten vast te leggen,” besluit de motorsportbaas van Mercedes.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: FerrariMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België