Palmer over aanrijding met verstappen: “Het is een kwestie van respect voor elkaar”

30 september 2017 — Opmerkelijk incident tijdens de derde oefensessie. Jolyon Palmer en Max Verstappen reden tegen elkaar in de haarspeldbocht. Palmer begrijpt niet dat Verstappen plots instuurde en daardoor tegen hem reed. De stewards gaven uiteindelijk geen bestraffing voor de aanrijding.


“Ik was bezig aan een snelle ronde en hij aan een langzame ronde”, verteldePalmer tegen ‘Motorsport.com’. “De langzame coureur moet aan de kant gaan. Je mag een coureur die aan een snelle ronde bezig is, niet hinderen. Hij bleef op zijn lijn, dus ik ging voor de binnenkant. Ik remde zelfs twintig meter eerder en was extra voorzichtig, maar vervolgens stuurde hij ook nog eens in, waar ik geen rekening mee had gehouden. Als je je aan het voorbereiden bent op een snelle ronde, ga je daar normaal gesproken namelijk erg wijd. Dus het was een beetje een onnozel incident.”

De stewards mogen dan wel geoordeeld hebben dat geen van beide rijders een hoofdschuldige is, Palmer is van mening dat je als rijder respect moet hebben voor andere rijders die zich op een snelle ronde bevinden.

“Het heeft gewoon te maken met respect”, aldus Palmer. “Hij hoort respect te hebben voor mijn snelle ronde. Ik ben dit weekend ook vaak genoeg voor anderen aan de kant gegaan in de laatste bocht.”

Tijdens de kwalificatie kwamen beide niet met elkaar in ervaring. Verstappen kwalificeerde zich als derde, Palmer als twaalfde.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Jolyon PalmerMax Verstappen

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië