“Parabolica is niet eenvoudiger geworden”

05 september 2014 — Er is de voorbije dagen al veel te doen geweest rondom de befaamde Parabolica-bocht op het circuit van Monza. Het grootste deel van de grindbak is vervangen door een uitloopstrook in asfalt.


Er kwam daarop heel wat kritiek omdat rijders die een fout maken niet meer zo zwaar gestraft worden. De FIA verdedigde de keuze voor asfalt door te stellen dat dit de veiligheid verhoogt en dat de keuze voor een uitloopstrook er mede kwam op vraag van de rijders.

Diezelfde rijders laten weten dat de befaamde Parabolica even moeilijk blijft. En eigenlijk hebben ze gelijk, want aan de bocht zelf is uiteraard niets veranderd. Die is identiek dezelfde gebleven en vormt natuurlijk nog steeds dezelfde uitdaging. Het is alleen de manier waarop je wordt afgestraft die gewijzigd is.

“Ik heb heel wat mensen horen klagen, maar ik zie niet in hoe dit alles onze rijlijn door de bocht verandert,” reageert Felipe Massa.

Ook McLaren-piloot Jenson Button treedt die mening bij: “Ze hebben de buitenkant van de bocht veranderd, waardoor het veiliger is geworden, maar de rijlijn is nog steeds dezelfde.”

Button vindt ook dat rijders die te breed gaan en zo eventueel tijd zouden winnen, dat die rijders bestraft moeten worden. De kans is echter klein dat rijders dit zullen doen. Verder is er volgens Button weinig gewijzigd aan de Parabolica.

“Indien ze de Parabolica zelf zouden gewijzigd hebben dan zou ik niet blij geweest zijn. Ze hebben de Parabolica echter niet gewijzigd, maar de buitenkant van de bocht. Ik begrijp dan ook niet waarover men klaagt,” besluit Button.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België