logo
 

Paraplu’s in Hockenheim?

23 juli 2010 — Vandaag viel er tijdens de vrije trainingen al het nodige hemelwater uit de lucht. Ook voor de rest van het weekend is er kans op regen, 70% op zaterdag en 30% op zondag. Gelukkig wordt de meeste regen verwacht in de voormiddag en de vroege namiddag.

Hoewel gelukkig ? Regen geeft een Grand Prix weekend altijd dat tikkeltje extra. Denk maar aan Jenson Button die zijn beide overwinningen van 2010 dankt aan een slimme bandenkeuze tijdens een regenrace of de gewaagde inhaalmanoeuvres die Hamilton en Alonso dit jaar lieten zien tijdens de GP van Maleisië en Australië.

Ook de strategie wordt plots heel belangrijk bij wisselende weersomstandigheden. Dit is misschien de uitgelezen kans voor Mercedes Grand Prix. Beide rijders rijden hier hun thuisrace. Ze zijn beiden sterk in de regen. Michael Schumacher wordt al jaren de titel “rain master” toebedeeld. Achter de pitwall zit Ross Brawn, alom gekend als de meester strateeg. Tijdens de verregende Britse Grand Prix 2008 loodste hij Barrichello op Silverstone in een Honda naar de derde plaats.

De Red Bull presteert in alle omstandigheden goed, dus ook in de regen blijft de Red Bull de te kloppen wagen. Zowel Webber als Vettel kunnen hun mannetje staan in de regen. Vettel kan zelfs een Torro Rosso als eerste over de streep brengen (Monza 2008).

Ferrari toonde vandaag al dat ze erg snel zijn op Hockenheim. Hoewel ze hun beste tijd klokten op een quasi droge baan heeft de renstal zeker de rijders in huis om hun Ferrari ook in natte omstandigheden heelhuids over de streep te brengen. Mclaren heeft omwille van Hamilton’s crash in de eerste vrije training heel wat waardevolle data mislopen. Zij zouden hierdoor wel eens achter het net kunnen vissen.

Tijdens een verregend weekend is alles mogelijk.  Misschien zorgen Kubica, Sutil of Barrichello wel voor een stunt of komt een van de nieuwe teams in de picture. Alle ingrediënten voor een spannend race weekend zijn aanwezig, nu nog afwachten of de weersvoorspellingen juist zijn!

Geschreven door Katrien Bosschaerts

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België