logo
 

Pascal Wehrlein: Sauber, Williams of Toro Rosso?

07 oktober 2017 — Pascal Wehrlein heeft naar eigen zeggen een paar goede kansen op een zitje voor volgend jaar. In het Duitse magazine ‘Auto Bild’ zetten ze de mogelijkheden op een rij.


Gezien bij Sauber de banden met Ferrari volgend seizoen nog wat strakker aangehaald worden verwacht men dat ze bij de Zwitserse formatie volgend jaar een Ferrari-junior achter het stuur zullen zetten. Algemeen wordt aangenomen dat dat Charles Leclerc zal worden en met de relatie van Ericsson met de Sauber-investeerders in het achterhoofd lijkt de tijd van Wehrlein in Hinwill er op te zitten.

Hoewel de meeste zitjes gevuld geraken ziet Wehrlein zijn kansen alles behalve somber in voor 2018. Hij denkt dat hij een paar goede kansen heeft en dat hij zeker niet zo lang moet wachten als dit jaar, toen werd pas in januari duidelijk dat hij bij Sauber aan de slag zou gaan.

Wat zijn dan de mogelijkheden voor Wehrlein in 2018? Een verlengd verblijf bij Sauber is nog niet helemaal uitgesloten, zo verklaarde Sauber-teambaas Frederic Vasseur tegen ‘Auto, Motor und Sport.’ Als Ferrari Leclerc bij Sauber stalt willen ze een sterke teamgenoot voor de Monegask en dat lijkt met Ericsson twijfelachtig te zijn.

Dan is er het felbegeerde zitje van Felipe Massa bij Williams. Reserverijder Paul di Resta is na zijn invalbeurt in Hongarije van meer beginnen dromen en is samen met Robert Kubica kandidaat om de plaats van Massa over te nemen. Er is nog helemaal niet bevestigd dat de Braziliaan überhaupt wel op pensioen zal gaan maar door het nieuws dat Williams di Resta en Kubica laat testen in een auto van 2014 zwellen de geruchten wel aan.

Het feit dat Wehrlein niet in aanmerking zou komen bij Williams omdat Martini iemand ouder dan 25 jaar wil omwille van promotionele doeleinden speelt overigens geen rol volgens ‘Auto Bild.’ In de landen waar alcohol pas toegelaten is vanaf 25 jaar kan een reserverijder als di Resta het promotiewerk immers doen.

Niet onbelangrijk voor Williams is waarschijnlijk dat als ze Wehrlein in dienst nemen ze een serieuze korting op hun krachtbronnen zullen krijgen van het Duitse merk met de ster. Iets waar tot op heden alleen Force India van geniet en dat is niet naar de zin van Williams-technisch directeur Paddy Lowe.

De laatste mogelijkheid, Toro Rosso, lijkt onwaarschijnlijk maar het is helemaal nog niet duidelijk wie er bij de Italiaanse renstal zal rijden in 2018. Van Pierre Gasly zijn we zo goed als zeker maar wie wordt zijn teamgenoot? Daniil Kvyat lijkt nu wel definitief uitgerangeerd te worden en er zijn na Gasly niet meteen andere Red Bull-juniors die klaar zijn voor de F1.

Eigenlijk zou Wehrlein de juiste man op de juiste plaats zijn bij de formatie uit Faenza maar of we ooit een Mercedes-junior achter het stuur van een Toro Rosso zullen zien blijft maar de vraag.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België