logo
 

“Pascal Wehrlein tekent bij Sauber voor 2017”

03 januari 2017 — Pascal Wehrlein zal komend seizoen de overstap maken van Manor naar Sauber, zo bericht ‘motorsport.com'. Marcus Ericsson zal zijn teamgenoot worden in het team. Dit zou eveneens betekenen dat Valtteri Bottas van Williams naar Mercedes gaat om daar Nico Rosberg te vervangen.


Tijdens de weken na de aankondiging van het vertrek van Rosberg waren Bottas en Wehrlein favoriet om hem te vervangen. Mercedes zou echter niet voor Wehrlein gekozen hebben omdat de Duitser niet over voldoende ervaring in de F1 beschikt. Volgens Mercedes zou het een te groot risico gevormd hebben om Wehrlein als tweede rijder aan te stellen, vooral omdat de Duitser zich dan naast een enorm sterke rijder als Hamilton zou verder moeten zien te ontwikkelen.

Volgens bronnen van ‘Motorsport’ heeft Mercedes met Sauber een overeenkomst gesloten om Wehrlein in 2017 voor hen te laten rijden. De details moeten wel nog afgerond worden maar dat zou de komende dagen gebeuren.

Mercedes zou nu Bottas binnenhalen doordat Massa zijn vertrek uit de F1 zou uitstellen door voor een extra seizoen bij Williams te tekenen. Williams is van mening dat dit beter is voor de ontwikkeling van nieuweling Lance Stroll.

Voorlopig is het nog wel wachten op een officiële bekendmaking van de racezitjes voor Bottas, Wehrlein en Massa.

Geschreven door Anouck Jaspers

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België