logo
 

Pastor Maldonado: “Crash was mijn fout”

18 april 2014 — Pastor Maldonado crashte tijdens het binnenrijden van de pitlane, een crash die volgens Maldonado volledig zijn eigen fout was.

image
Het was een opmerkelijke crash tijdens de tweede oefensessie. Pastor Maldonado die te snel de pitlane wil binnenrijden en daardoor in de grindbak terecht komt en uiteindelijk zijn wagen beschadigt tegen de bandenmuur. Het deed zelfs even terugdenken aan Lewis Hamilton die in 2007 op exact dezelfde plaats ook in de grindbak terecht kwam. Hamilton moest toen voor de eerste keer tijdens het seizoen opgeven. Uiteindelijk lag die opgave mee aan de oorzaak van het verliezen van de wereldtitel in 2007.

Pastor Maldonado neemt de verantwoordelijkheid voor de crash alvast volledig op zich.

“Ik maakt een fout aan de ingang van de pitlane,” zei Maldonado in een reactie achteraf.  Maldonado gaf ook te kennen dat hij te sterk aan het pushen was toen hij de pitlane wou binnenrijden.  Daarvoor spinde de Venezolaan ook al toen hij de instellingen van zijn wagen aan het aanpassen was.

Over de wagen is Maldonado samen met Grosjean dan weer meer tevreden. Lotus zet volgens beide rijders in China een stap in de juiste richting.

“Er is overduidelijk een verbetering, niet alleen langs onze kant maar ook wat de motor betreft,” aldus Maldonado. “De wagen is beter dan tijdens de vorige race. Ik weet niet juist hoeveel maar we hebben er vertrouwen in.”

“We ondervonden heel wat problemen met het algemene rijgedrag en de bestuurbaarheid van de wagen, vooral bij het verlaten van de bochten. Nu gaat het veel beter. We hebben niet heel veel aan de wagen aangepast, alles werkt nu simpelweg veel beter met elkaar samen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België