logo
 

Pastor Maldonado geeft zichzelf een goed rapport

19 juli 2015 — Wanneer Pastor Maldonado terugblikt op zijn eerste seizoenshelft dan geeft hij zichzelf een goed rapport.


Pastor Maldonado wist tijdens de eerste negen races van het seizoen slechts twee keer in de punten te finishen, waarmee hij in totaal twaalf punten wist behalen. Ter vergelijking, teamgenoot Romain Grosjean wist vier keer in de punten te finishen en zeventien punten te behalen.

Toch is de Venezolaan er van overtuigd dat hij meer dan behoorlijk heeft weten te presteren. Vooral aan inzet ontbrak het naar eigen zeggen niet, al kwam daar vervolgens niet altijd het verhoopte resultaat uit.

“Ik denk dat mijn rapport over de eerste helft van het seizoen goede resultaten zou vermelden op het vlak van inzet, maar de resultaten volgden niet,” aldus Maldonado. “Ik geloof er dan ook erg sterk in dat we tijdens de tweede helft van het seizoen betere resultaten zullen neerzetten.”

Tijdens de GP van Groot-Brittannië werd Maldonado aangereden door teamgenoot Grosjean. Grosjean werd op zich dan weer zelf aangereden door Daniel Ricciardo. Brute pech dus voor beide Lotus-piloten. Ondertussen kijkt Maldonado alvast uit naar de GP van Hongarije, waarna er een zomerpauze volgt tot aan de GP van België.

“Het is een veeleisend circuit voor de rijders en het is er vaak enorm warm. Ook zijn er weinig inhaalmogelijkheden. Het circuit is over het algemeen redelijk traag en dit seizoen is onze E23 reeds redelijk goed gebleken in de tragere bochten. Het zal dan ook interessant zijn om te zien hoe snel we daar zijn.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Pastor MaldonadoLotus

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België