logo
 

Pastor Maldonado: “Ik ben een slachtoffer”

06 april 2015 — Pastor Maldonado krijgt omwille van zijn betrokkenheid bij veel incidenten en crashes vaak de titel van 'brokkenpiloot' of 'crashkoning', maar de Venezolaan is het daar niet mee eens.


Mocht je voor de start van een race kunnen gokken of een rijder betrokken geraakt bij een crash of aanrijding, wees er dan maar zeker van dat veel mensen zouden inzetten op Pastor Maldonado.

Een nieuwe F1-seizoen en tijdens de eerste race van het seizoen was het meteen prijs, Pastor Maldonado geraakte in Melbourne betrokken bij een aanrijding en crashte. Akkoord, de Venezolaan kon er waarschijnlijk weinig aan doen deze keer, maar het was toch opnieuw hij die erbij betrokken was. Maar ook in Maleisië was het raak. De Venezolaan kreeg een lekke band na een aanrijding met Valtteri Bottas.

Pastor Maldonado zelf vindt dat hij een slachtoffer is geworden van aanrijdingen in de openingsfase van de races.

“De eerste bocht van een race is altijd erg opwindend aangezien je opportuniteiten krijgt om plaatsen goed te maken maar tegelijkertijd het risico loopt om plaatsen te verliezen,” aldus Maldonado. “Tijdens de eerste twee races van het seizoen ben ik het slachtoffer geweest van incidenten van andere rijders. Dat is nu eenmaal racen. De eerste bochten van Shanghai zijn interessant. Er is een mooie run in de aanloop naar de lange bocht naar rechts en die bocht vloeit meteen over in de tweede bocht die steeds smaller wordt. Het kan er erg druk worden!”

Wij zijn alvast benieuwd of Maldonado volgend weekend tijdens de start van de GP van China wel uit de problemen weet te blijven. Wanneer je als rijder echter kiest voor het startnummer ‘13’ dan daag je misschien het noodlot net iets te veel uit.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Pastor MaldonadoLotus

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België