Pastor Maldonado: “Ik ben het beu”

13 december 2015 — Pastor Maldonado is het beu dat er op zijn crashes anders wordt gereageerd dan bij andere rijders.


De Venezolaan raakte in het verleden vaak betrokken bij incidenten en crashes. Daardoor kreeg Maldonado al snel de bijnaam van ‘crashkoning’. Maldonado is het echter beu dat er rondom zijn crashes veel meer commotie ontstaat dan bij andere rijders.

Maldonado haalt als voorbeeld onder meer de crash tijdens de GP van Abu Dhabi aan. Tijdens de start van de laatste race van het seizoen tikt Alonso Maldonado aan, iets dat volgens Maldonado groot nieuws zou geweest zijn indien de rollen omgekeerd waren geweest.

“Het is altijd moeilijk,” aldus Maldonado. “Op de baan is het altijd een competitie en je wilt steeds plaatsen winnen of je plaats verdedigen. Het maakt nu eenmaal deel uit van het spel, zeker wanneer je erg close aan het strijden bent. Met sommige rijders is het bovendien eenvoudiger dan bij andere. Ikzelf probeer steeds competitief en hard te zijn op de baan, terwijl er andere rijders, zoals bijvoorbeeld Fernando zijn, die hard op de baan zijn en zeer hard wanneer je er mee aan het strijden bent.”

Maldonado maakt ook de vergelijking met de aanrijdingen tussen Bottas en Raikkonen.

“We hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen. Wanneer ik een fout maak zonder dat ik iemand raak dan is dat het nieuws van de dag. Andere rijders crashen en hebben incidenten maar dan gebeurt er niets. Kijk bijvoorbeeld naar Bottas en Kimi. Het gebeurt twee keer maar alles blijft rustig. Simpelweg een race-incident. Wanneer ik stomweg contact maak dan is het plots ‘pfff, wat doet hij nu’.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België