logo
 

Pastor Maldonado: “Ik ben niet gek”

18 november 2013 — Pastor Maldonado heeft gereageerd na zijn uitspraak over het feit dat hij vermoedt dat iemand zijn wagen saboteert.

image
Maldonado verklaarde afgelopen weekend dat hij waarschijnlijk gesaboteerd wordt en tegelijkertijd insinueerde de Venezolaan dat de schuldige daarvoor binnen zijn team gezocht moet worden (Lees: Pastor Maldonado vreest dat iemand zijn wagen saboteert). Het waren op zijn minst opmerkelijke uitspraken aan het einde van een week waarin duidelijk werd dat Maldonado na drie jaar voor Williams te hebben gereden nu naar een ander team moet zoeken.

De Venezolaan tracht nu echter zijn uitspraken te kaderen en zegt dat ze er kwamen op een erg stressvol moment en na een vroegtijdige uitschakeling in Q1.

“Soms raak je te gestresseerd en verlies je even de controle,” aldus Maldonado. “Misschien zit daar na drie jaar wel iets achter en soms kan je dan even exploderen. Ik denk dat alles bij elkaar is gekomen en dat ik daardoor een uitbarsting kende. Het is niet dat ik nu gek ben en constant van die dingen begin te zeggen.”

“Het is zeker en vast fout van mij want ik heb hen gedurende drie jaar erg gerespecteerd en zij hebben mij ook gedurende drie jaar gerespecteerd. Maar ik was enorm gestresseerd tijdens het weekend dat volgde op de aankondiging dat ik het team zou verlaten. Misschien veranderden sommige mensen hun gedrag en nam ik dat al te persoonlijk,” besluit de Venezolaan.

“Ik denk dat ze niet allemaal van het team deel uitmaakten en ik kan niet tegenover hen nu zo reageren simpelweg omwille van één persoon. Uiteindelijk hebben we een erg goede relatie en samenwerking en ik wil hen behouden als vrienden. Ik heb enkele zeer goede vrienden hier, misschien wel de enige in de Formule 1. We hebben misschien wel de beste, maar ook de slechtste periode uit mijn carrière samen beleefd.”

Volgens Maldonado was ook veel van zijn uitlatingen toe te schrijven aan het verloop van het huidige seizoen dat zowel voor de rijders als het team erg teleurstellend was. De verwachtingen waren immers hoog gespannen na vorig seizoen, een seizoen waarin Maldonado voor Williams zelfs de eerste zege in jaren behaalde.

Maldonado is er tegelijkertijd echter wel van overtuigd dat hij probleemloos een racezitje zal bemachtigen voor volgend seizoen. Wij zijn alvast benieuwd waar de Venezolaan terecht zal komen ...

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België