Pat Symonds verlaat het Williams F1 team

20 december 2016 — Williams heeft vandaag laten weten dat technisch directeur Pat Symonds de renstal verlaat.


De 63-jarige Symonds liet onlangs al verstaan dat hij twijfels had betreffende zijn toekomst in de Formule 1. Nu is duidelijk dat Symonds op 31 december afscheid zal nemen van de sport.

“Pat was de voorbije drie jaar enorm belangrijk voor het team,” aldus Claire Williams, de waarnemend teambazin van het Williams F1 team. “Pat zijn aanstelling was het begin van een belangrijke herstructurering binnen het team. Hij speelde een hoofdrol bij het doorvoeren van de hervormingen binnen Williams. Hij zorgde er mee voor dat Williams vandaag een veel sterker team is.”

Voorlopig is nog niet bekend wie de opvolger van Symonds zal zijn. Onlangs waren er wel geruchten dat Paddy Lowe van Mercedes de overstap naar Williams zou maken. Uiteraard nemen de speculaties hierover toe maar voorlopig laat Williams niet in haar kaarten kijken.

“Ik wil hem bedanken voor al zijn harde werk en zijn toewijding voor het team. We kijken nu naar de toekomst en zullen binnenkort een aankondiging doen wat de nieuwe technisch directeur van het team betreft,” besloot Claire Williams.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Williams

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië