logo
 

Paul di Resta maakt na verrassende comeback kans op racezitje bij Williams

03 augustus 2017 — Het Williams F1 moest afgelopen raceweekend Paul di Resta laten invallen voor Felipe Massa. De Braziliaan was ziek geworden en di Resta deed het ondanks zo goed als geen voorbereiding redelijk goed. De Schot maakt mogelijks kans op een racezitje in 2018.


Na de derde oefensessie moest Paul di Resta zonder voorbereiding plots in de wagen stappen en zich kwalificeren voor de GP van Hongarije. Uiteindelijk kwalificeerde di Resta zich als negentiende, een meer dan behoorlijk resultaat, zeker gezien het feit dat de Schot geen voorbereiding had en al enkele jaren geen F1-race meer had gereden.

“Gezien de omstandigheden heeft Paul het geweldig gedaan, dat erkent iedereen denk ik,” aldus Paddy Lowe. “Het is geweldig dat hij tijdens de kwalificatie een meer dan behoorlijke rondetijd wist neer te zetten, dit terwijl hij slechts vier getimede ronden kon neerzetten met deze generatie F1-bolides die de snelste uit de geschiedenis van de sport zijn. Bovendien is de Hungaroring een erg technisch circuit.”

Bij Williams zijn ze dan ook zeer tevreden over het wederoptreden van di Resta.

“Hij deed het geweldig tijdens de kwalificatie en bleef dat goede vormpeil ook aanhouden tijdens de race, zoals bijvoorbeeld tijdens de start en de opwarmprocedures enz. Hij heeft het meer dan behoorlijk gedaan en bleef uit de problemen. Hij reed op een constant niveau en gaf goede feedback aan het einde van de race. Het is jammer dat we hem geen wagen ter beschikking gaven die in staat was om de finish te halen. We zullen moeten onderzoeken wat het probleem was.”

Wanneer gevraagd wordt of Williams Paul di Resta eventueel in overweging neemt voor een racezitje in 2018 antwoordt Paddy Lowe: “Ik heb gemerkt dat Mercedes hem ook eventueel in overweging zal nemen. Dat is nu eenmaal de situatie. Wij staan alvast voor alles open wat volgend jaar betreft. We zullen al onze mogelijkheden bekijken.”

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Paul di RestaWilliams

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië