logo
 

Pérez behaalt prima resultaat, maar is niet helemaal tevreden

24 augustus 2015 — Force India kondigde aan de start van de GP van België aan dat het wel eens een sterk weekend zou kunnen rijden. Het team behaalde met Sergio Pérez tijdens de kwalificatie een vierde plaats. Daardoor gingen ze bij Force India denken aan het podium. Door het gebrek aan een goede race snelheid, zat er niet meer in dan een vijfde plaats voor de Mexicaan.

image
Sergio Pérez moest aan het begin van de race gedacht hebben dat een podium erin zat voor hem en Force India. Vanaf de vierde plaats op de grid maakte de Mexicaan een erg goede start. Pérez kon dus blijkbaar goed overweg met de nieuwe procedure bij de start. Na la Source lag hij tweede en op het rechte stuk in Kemmel leek hij ook Lewis Hamilton voorbij te gaan, maar in Les Combes behield Hamilton zijn leidersplaats, met Sergio Pérez als tweede. “Ik zat in de slipstream van Lewis Hamilton op het rechte stuk van Kemmel en ik dacht hem voorbij te kunnen gaan. Maar éénmaal ik uit de slipstream van de Mercedes kwam, verloor ik meteen snelheid”, zo legt Pérez zijn eerste sector uit.

Na een geweldige eerste ronde verloor de Force India bolide steeds meer race snelheid, waardoor Sergio Pérez steeds meer terrein verloor. “Het slijten van de banden heeft ons genekt”, verklaart Pérez het verlies van plaatsen. Pérez moest wel toegeven dat een vijfde plaats een goed resultaat is. “Het helpt als je op zaterdag een goede kwalificatie rijdt. Bovendien hebben we vandaag veel data kunnen verzamelen voor de B-spec versie van onze wagen. Ik zat tijdens de race voor het eerst met een gerust gevoel achter het stuur en dat merk je ook aan het resultaat.”

Sergio Pérez is ervan overtuigd dat Force India vaker dergelijke prestaties kan neerzetten met de huidige bolide. “Ik twijfel er niet aan dat ik vaker dergelijke resultaten zal behalen. We moeten wel nog werken aan onze snelheid tijdens de race om vooraan mee te doen. Over onze ‘racepace’ was ik niet helemaal tevreden.”

Pérez heeft met zijn vijfde plaats nogmaals laten zien dat hij een betrouwbare rijder is die wel degelijk veel punten kan pakken.

image

Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: GP van BelgiëSergio PerezRacing Point F1

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië