“Perez een contract bij McLaren geven is een risico”

09 november 2012 — Sergio Perez maakt na dit seizoen de overstap van Sauber naar McLaren, maar die overstap houdt volgens Martin Whitmarsh een risico in.

image
Het was het grote nieuws van de voorbije weken en maanden. Schumacher weg bij Mercedes en vervangen door Lewis Hamilton, Hamilton die op zich dan weer vervangen werd bij McLaren door de komst van Sergio Perez.

De Mexicaan heeft al heel wat positiefs laten zien bij Sauber maar een overstap naar een topteam komt misschien wel een seizoen te vroeg. Dat is deels ook de mening van Martin Whitmarsh, de teambaas van McLaren. Maar soms moet je als team een opportuniteit benutten, voor hetzelfde geld krijg je die kans het jaar nadien immers niet en gaat de rijder naar een ander team.

“Hij is 22 jaar oud, dat is dezelfde leeftijd als waarop Lewis bij ons in de F1 begon. Ik denk dat hij heel wat talent heeft,” aldus Whitmarsh. “Maar ik moet eerlijk zijn, ik ken zijn ware potentieel niet. We zouden hem geen contract gegeven hebben indien we niet verwacht hadden dat hij nog een niveau beter kan presteren. Wat ik echter bedoel is dat ik het gewoonweg niet weet.”

“Hij heeft nooit onder dezelfde druk gestaan als dat Jenson en Lewis hebben gestaan. Je komt met een McLaren de baan op en indien je niet vooraan of vlak daarachter staat dan kom je onder heel wat druk te staan.”

Ook Martin Whitmarsh blijft dus in het ingewisse of Perez met de druk van het rijden voor McLaren goed zal kunnen omgaan.

“Er zijn heel wat rijders die aangetoond hebben dat ze al dan niet met die druk kunnen omgaan. Het zou dan ook onnozel van mij zijn om hier te zitten en te zeggen dat een nieuwe jonge rijder een contract geven geen risico zou inhouden,” besluit Whitmarsh.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België