Perez krijgt meer steun van McLaren

16 april 2013 — Sergio Perez kende niet het beste weekend van zijn nog jonge carrière. McLaren neemt hiervoor een deel van de verantwoordelijkheid op zich. image

Gisteren verklaarde Martin Whitmarsh dat de Mexicaan meer zijn ellebogen moet gebruiken. Vandaag blijkt dat het team Perez wat meer ondersteuning zal bieden in deze moeilijke periode.

Perez kwam naar McLaren om Lewis Hamilton te vervangen, maar tot nu toe kon hij nog geen indruk maken. De overstap van Sergio Perez doet een klein beetje denken aan die van Heikki Kovalainen in 2008. De Fin werd toen binnengehaald als één van de grootste opkomende talenten, maar kon nooit zijn stempel drukken bij het team uit Woking. Voor Perez was China echter pas de derde race met zijn nieuwe werkgever.

Teambaas Martin Whitmarsh: “Sergio was absoluut niet tevreden over zijn prestaties van afgelopen weekend, dat weet ik, en dat is ook terecht. Jenson Button wordt enorm geapprecieerd, maar we zullen toch een tandje moeten bijzetten in de ontwikkeling van een jonge rijder met talent. We moeten Sergio meer ondersteunen.”

“Het is lastig, want de banden zijn enorm kwetsbaar, en ook de wagen is nog niet volledig in balans, maar ondanks alles doet Sergio het toch behoorlijk. Als jonge rijder bij een topteam als McLaren wordt je veel meer gevolgd. Als je teammaat het dan nog eens beter doet, dan kom je hoe dan ook meer onder druk te staan.” aldus Whitmarsh.

Perez verklaarde zelf voor het seizoen dat zijn enige ambitie de wereldtitel was. De Mexicaan maakte tot en met vorig jaar nog deel uit van de Young Driver Academy van Ferrari. De Scuderia weigerde echter om Perez een kans te gunnen omdat hij nog iets te jong was. McLaren maakte hiervan gebruik om naar Woking te halen.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image