logo
 

Perez: “Maldonado heeft geen respect voor andere rijders”

08 juli 2012 — Segio Perez wil dat de FIA een serieuze straf oplegt aan Pastor Maldonado, nadat deze hem uit de Britse Grand Prix kegelde.

Hoewel Sergio Perez een goed ritme had gevonden in de beginfase van de race, heeft dat geen goed resultaat opgeleverd. De reden daarvoor is een incident met Pastor Maldonado, die vroegtijdig een eind maakte aan het raceweekend van de Sauber-coureur.

Sergio Perez gaat het hier in ieder geval niet bij laten. Na de race was de jonge Mexicaan nog steeds furieus en riep hij de FIA op om stappen te ondernemen tegen zijn Venezolaanse collega, die eerder dit seizoen ook al Lewis Hamilton van de baan reed en een vreemd incident veroorzaakte met Perez tijdens de vrije training in Monaco.

“Pastor is een coureur die andere piloten niet respecteert, dat is gewoon zo”, vertelt Perez. “Ik was hem al voorbij, en zelfs als dat niet zo was geweest, had hij me nog steeds een beetje ruimte moeten geven zodat we niet zouden crashen. In plaats daarvan duwde hij me echter helemaal naar buiten met een botsing tot gevolg. Ik begrijp echt niet hoe hij rijdt.”

“Ik hoop daarom echt dat de stewards hier iets aan kunnen doen, want de laatste drie of vier races heeft hij telkens een incident veroorzaakt. Hij zal zijn lesje nooit leren als er niet tegen hem wordt opgetreden, want momenteel is hij simpelweg een gevaarlijke piloot die andere rijders in de toekomst nog zou kunnen verwonden.”

Perez voegde aan zijn verklaring toe dat hij niet de enige was met zo’n mening over Maldonado.

“Iedereen maakt zich zorgen over hem. Hij lijkt niet te beseffen dat iedereen zijn leven op het spel zet en hij heeft voor niemand ook maar het minste respect.”


Geschreven door Tom Van den Broecke

Categorieën: Pastor MaldonadoSergio PerezSauberWilliams

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België