logo
 

“Perez moet op zijn plaats gezet worden”

27 mei 2013 — Kimi Raikkonen was woest na afloop van de race in Monaco. De Fin kwam Sergio Perez meermaals tegen en moest een extra pitstop maken door een roekeloze actie van de Mexicaan. image

Sergio Perez kreeg een aantal weken geleden van zijn team te horen dat hij zich wat meer moest laten gelden tijdens de race. Dit is de jongeling niet ontgaan, waarop Perez prompt als een halve gek in het duel begon te gaan, ook met zijn teamgenoot Jenson Button. Ook in Monaco ging Perez meer dan eens de limieten opzoeken, en dat blijf je in het prinsdom niet ongestraft doen.

De McLaren-piloot had zijn teamgenoot al ingehaald in de chicane voorbij de tunnel. Toen Perez zich voorbij Fernando Alonso probeerde te wringen, koos de Spanjaard er wijselijk voor om de chicane af te snijden om een aanrijding te vermijden. Ook Kimi Raikkonen deed een tijd later hetzelfde. Op een paar ronden van het einde kwam het echter tot een aanrijding tussen de twee. Sergio Perez kwam van heel erg ver, terwijl Raikkonen zich al opmaakte voor de chicane. Door de aanrijding moest de Fin ongewild de pits opzoeken, waarna hij naar de laatste plaats terugviel. Uiteindelijk wist Raikkonen zich nog terug te vechten naar de tiende plaats en het bijhorende laatste puntje.

Door de tegenslag van de Lotus-rijder is zijn achterstand op WK-leider Sebastian Vettel exponentieel toegenomen tot 21 punten. Raikkonen was uitzinnig van woede.

“Vandaag was één en al teleurstelling. Door die ene belachelijke actie van Perez zien we heel wat punten onder onze neus voorbijgaan. Hij raakte me achteraan, en daarmee is alles gezegd. Als hij vindt dat het mijn schuld is, dan is het duidelijk dat hij geen besef heeft van wat hij doet. Het is overigens niet de eerste keer dat hij met iemand in aanraking komt tijdens de race. Hij denkt waarschijnlijk dat we allemaal kijken wat hij gaat doen, en als hij de bocht niet meer zal halen zonder aanrijding, we allemaal aan de kant zullen gaan of zoals gisteren de chicane zullen afsnijden. Geen ideaal weekend dus, maar het is nu gebeurd en we kunnen er niets meer aan veranderen. Eén puntje is dan ook een magere troost.”

“Het zijn niet enkel zijn tegenstanders die moeten proberen om aanrijdingen te vermijden. Iemand moet hem eens op zijn plaats zetten, met een klap in zijn gezicht of zo ...” brieste Raikkonen.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België