Pérez prijst zijn team op het podium in Monaco

29 mei 2016 — Naast Lewis Hamilton was er nog iemand heel blij met zijn podium in Monaco: Sergio Pérez. De Mexicaan reed een ijzersterke race en reed vanaf de zevende plaats naar het podium.


Sergio Pérez startte de GP van Monaco vanaf de zevende plaats, wat reeds een goed resultaat was voor Force India. Teamgenoot Nico Hülkenberg mocht vanaf plaats vijf vertrekken. Tijdens de pitstops was Sergio Pérez andere rijders te snel af en hij reed op de zachte banden richting het podium.

Pérez slaagde erin om de Ferrari van Sebastian Vettel op veilige afstand te houden. Het is het zesde podium voor de Mexicaan in zijn Formule 1 carrière.

“Ik ben ongelofelijk blij”, zei Pérez op het podium. “Mijn team deed het vandaag uitstekend met de strategie. Het is mijn derde podium met dit team. Het is erg speciaal om dit te behalen in Monaco, en dan nog met deze omstandigheden.” De race werd immers gestart onder natte omstandigheden, maar naarmate de race vorderde droogde de baan op. Het is dan altijd moeilijk om te bepalen wanneer er overgeschakeld wordt naar de droge banden, maar bij Force India hadden ze daar duidelijk geen moeite mee.

“Ik wil graag dit resultaat opdragen aan mijn baas, Vijay Mallya”, voegt Pérez er nog aan toe.

“Uiteindelijk was de zachte band de beste optie voor ons. We namen de juiste beslissingen. In het begin hield ik mijn banden onder controle. Seb (Vettel) was veel sneller dan ons, maar ik wist mijn banden te sparen zodat ik op het einde sneller kon.”

Ook Nico Hülkenberg eindigde in de punten. De Duitser eindigde als zesde.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België