Perez rijdt beste kwalificatie van het jaar

28 november 2015 — Sergio Perez heeft weer maar eens van zich laten zien. De Mexicaan was het hele weekend al snel. Tijdens de kwalificatie voor de GP van Abu Dhabi wist hij de vierde tijd neer te zetten.

image
Force India zat er al vanaf vrijdag goed bij en wist haar goede vorm in de kwalificatie verder te zetten. Sergio Perez reed zijn best kwalificatie van het jaar met een vierde startplaats als gevolg.

“De vierde tijd is een geweldig resultaat”, zegt Perez met de glimlach. Het zag er even nog naar uit dat de Mexicaan vanop plaats drie ging mogen vertrekken, maar Kimi Räikkönen reed in zijn Ferrari op het laatste moment nog sneller.

“Ik ben erg tevreden over mijn complete kwalificatie. We hebben dit weekend de goede beslissingen genomen, waardoor alles goed gaat. Vandaag reed ik de ene goede ronde na de andere in de kwalificatie en ik wist het maximale uit de wagen te halen.”

“Wat morgen betreft zal het moeilijk worden om enkele snelle(re) jongens achter me te houden. Maar we hebben ook een goede kans om tijdens de start enkele plaatsen goed te maken. Ik heb erg veel vertrouwen in de wagen. Ik kan er mee tot het uiterste gaan. We kunnen wel eens een topresultaat neerzetten hier in Abu Dhabi. Het is haast jammer dat het seizoen erop zit, want op dit moment hebben we een erg goede auto.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België