logo
 

“Perez rijdt in 2013 niet voor Ferrari”

13 september 2012 — Dat is de niet mis te verstane boodschap die Luca di Montezemolo heeft voor iedereen die erop los speculeert dat de Mexicaan in 2013 kans maakt op het zitje van Felipe Massa.

image
Sergio Perez wordt reeds lange tijd gelinkt aan Ferrari. De Mexicaan zijn naam werd reeds meermaals genoemd als mogelijke vervanger voor Felipe Massa. Vooral het feit dat hij uitstekende prestaties weet neer te zetten bij Sauber en ondertussen deel uitmaakt van de Ferrari Driver Academy dragen hiertoe bij.

Luca di Montezemolo liet in juni al eens verstaan dat Perez te onervaren is om nu de overstap naar Ferrari al te maken: “Perez is een erg goede rijder maar om voor Ferrari te rijden moet je meer ervaring hebben,” zei Montezemolo toen tegenover Reuters. “Ik denk dat hij een van de beste jonge rijders van het moment is en ook heel wat potentieel heeft maar om voor Ferrari te rijden moet je meer ervaring hebben en meer resultaten boeken.”

Ondertussen heeft de Mexicaan nog enkele mooie prestaties neergezet, waaronder zijn podiumplaats in Monza. Die podiumplaats zorgt voor nieuwe speculaties over een gemeenschappelijke toekomst van Ferrari en Perez. Daarbij speculeert men vooral op het feit dat Massa zijn zitje in 2013 niet zou kunnen behouden en Perez de Braziliaan zijn zitje inneemt.

Luca di Montezemolo heeft echter opnieuw duidelijke taal gesproken. Hij beweert dat Perez in 2013 niet voor de Italiaanse renstal zal rijden.

“Het komende seizoen is te vroeg,” aldus Luca di Montezemolo tegenover Sky Sports News. “Ik ben erg tevreden voor hem. Het toont aan dat we de juiste keuze maakten toen we hem als jonge rijder selecteerden. Dankzij Sauber en de Ferrari Academy kon hij verder doorgroeien. Om een jonge rijder bij Ferrari te laten rijden en dit met de enorme druk die er heerst, daarvoor moet je eerst nog wat extra ervaring hebben.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België