Perez schuift sponsor aan de kant na grap over Trump en Mexico

11 november 2016 — Hawkers, een zonnebrillenmerk, is niet langer de sponsor van Sergio Perez. De Force India-rijder verbrak zijn contract met het bedrijf na een misplaatste grap over de muur die Donald Trump op de grens tussen Mexico en de VS wil bouwen.


“Mexicanen, draag onze zonnebril om jullie ogen te beschermen bij het bouwen van de muur morgen”, was de tweet die Hawkers na de verkiezing van Trump de wereld instuurde. Het merk zag meteen zijn fout in en verwijderde het bericht, maar niet alvorens Perez hem had gezien.

“Slechte tweet. Ik verbreek nu mijn contract met Hawkers. Ik laat niemand mijn land uitlachten”, reageerde Checo op hetzelfde medium. Een streep door de rekening van het merk, dat net een limited edition Perez-zonnebril op de markt wou brengen.

Donderdag reageerde Perez een laatste maal op het voorval. “Ik vind het spijtig dat ik de deal heb moeten opblazen. Hawkers doet echt goed werk en ik hou van hun werk. Eigenlijk is het de fout van een persoon, maar ik wil loyaal blijven aan mijn land.”

“Mijn land en mijn volk komen op de eerste plaats en ik laat hen zeker niet beledigen. Het is jammer omdat het de fout van een persoon is. Ik ben zeker dat hij spijt heeft, maar dat is nu eenmaal het leven”, besluit de Mexicaan.

Geschreven door Mika Tuyaerts

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België