logo
 

Perez tekent voor meerdere jaren bij McLaren

28 september 2012 — Sergio Perez gaat vanaf volgend seizoen Lewis Hamilton vervangen bij McLaren, die naar Mercedes trekt. De deal gaat over meerdere jaren.

image
“De deal met McLaren maakt mij bijzonder gelukkig. Het is één van de grootste namen in de geschiedenis van de sport, en elke coureur wil voor dit team rijden. Ik ben opgegroeid met de verhalen over de kampioenschappen van Ayrton Senna bij McLaren, en het is een hele eer om volgend seizoen een team te mogen vormen met Jenson Button.” aldus de Mexicaan.

Perez wist zich dit seizoen al meerdere keren in de kijker te rijden met de mindere Sauber, ondermeer door zijn podiumplaatsen, waarvan de laatste in Monza. Het hele seizoen al gonst het van de geruchten dat Perez naar Ferrari zou gaan om Massa te vervangen. Niets is echter minder waar, want Perez verkast naar McLaren om in de plaats van Lewis Hamilton te gaan rijden.

Perez: “Het keiharde werk dat ik in 2012 verricht heb, loont nu. Ik heb me wel altijd nederig getoond, en geconcentreerd gebleven. Peter Sauber en de rest van het team hebben altijd in mij geloofd en mij gesteund. Ik ben hen dan ook heel erg dankbaar voor de kansen die ze me hebben gegeven, net zoals ik Martin Whitmarsh nu dankbaar ben voor de volgende stap in mijn carrière. Ik ben er helemaal klaar voor, al besef ik ook dat dit een enorme stap is. De rest van het huidige seizoen zal ik alles geven wat ik in me heb voor Sauber. Maar ik kijk ook uit naar de samenwerking met McLaren en Jenson Button, voor wie ik altijd veel bewondering heb gehad.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België