logo
 

Perez wil meer

12 mei 2013 — Sergio Perez slaagde er gisteren voor het eerst in om Jenson Button te kloppen tijdens de kwalificaties. image

De Mexicaan stootte tegelijkertijd ook meteen door naar het derde kwalificatiegedeelte, en eindigde op de negende plaats. Door de straf van Felipe Massa schuift Perez nog een plaatsje op, waardoor hij vandaag uiteindelijk als achtste zal starten.

“Ik vind het fantastisch om door te gaan naar Q3. De vrije trainingen brachten de nodige problemen met zich mee, dus dit resultaat had ik echt niet verwacht. Ik heb het maximale uit de wagen weten te halen, en dat maakt me blij. Als we tijdens de race opnieuw ons volle potentieel kunnen benutten, dan mogen we tevreden zijn.” klonk het bij Perez.

“Het was een geweldig rondje. De banden zijn zodanig kwetsbaar, als je een bocht verkeerd neemt, dan is het heel moeilijk om de wagen te recupereren. Bijgevolg wordt die band te warm en verlies je uiteindelijk meer tijd dan daarvoor al het geval was. Onze wagen is nog niet top, en we kenden wat moeite met rechtse bochten tijdens de derde vrije training, dus alles bij elkaar was dit een fantastisch rondje.”

McLaren bracht heel wat nieuwe onderdelen mee naar Barcelona, en het lijkt erop dat de MP4-28 nu toch wat vooruitgang heeft geboekt, ondanks de vroege eliminatie van Jenson Button.

Perez: “Iedereen bij McLaren is vastberaden om te blijven vechten. Ik heb gezien hoe hard de jongens in het McLaren Technology Centre, en de mensen hier op het circuit werken om de wagen terug naar voor te krijgen, dus dit resultaat motiveert mij enkel nog meer om hun inspanningen te belonen.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België