logo
 

“Periode bij McLaren weegt nog steeds op mijn F1-carrière”

02 juni 2016 — Met zijn podiumplaats tijdens de GP van Monaco heeft Sergio Perez zich opnieuw in de kijker gereden, al blijft het nog steeds afwachten of de Mexicaan opnieuw kan doorstoten naar een racezitje bij een topteam.


Na een succesvolle periode bij het Sauber F1 team maakte Perez voor het seizoen 2013 de overstap naar McLaren. De Mexicaan behaalde er echter niet veel punten, al was het niet enkel voor Perez toen een teleurstellend seizoen maar ook voor McLaren zelf.

Na amper één seizoen was de droom van rijden bij een topteam voorbij en werd Perez bij McLaren vervangen door Kevin Magnussen. Perez maakte de overstap naar Force India, waar hij ondertussen al drie podiumplaatsen behaalde. Voorlopig blijft het echter nog steeds wachten op een eventuele nieuwe overstap naar een topteam.

“Ik hoop dat niet alleen deze podiumplaats de topteams overtuigt, ik hoop dat mijn resultaten van de voorbije jaren ook overtuigend zijn,” aldus Sergio Perez.

“Ik kende een erg moeilijke periode bij McLaren en het lijkt alsof dat hetgene is dat iedereen onthoudtvan mijn tijd bij McLaren. Niemand herinnert zich mijn tijd bij Sauber, mijn tijd bij Force India. Mijn job doen, dat is het enige wat ik kan doen, net zoals ik ook als rijder kan blijven verbeteren.”

Perez is naar eigen zeggen klaar voor een topteam.

“Ik denk dat ik de voorbije jaren veel beter ben geworden. Ik ben op alle vlakken een meer complete rijder geworden, de kwalificatie, de racesnelheid, meer ervaring. Indien er zich ooit een opportuniteit voordoet dan zal ik er klaar voor zijn. Indien niet, dan kan ik alleen maar zo goed mogelijk mijn ding doen,” besluit Perez.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België