logo
 

Persbericht D’Ambrosio van Lotus-website verdwenen (foto)

04 september 2012 — F1journaal berichtte daarnet dat Jerome D'Ambrosio officieel bevestigd werd door het Lotus F1 Team als vervanger van Grosjean in Monza. Vreemd is echter dat het persbericht (screenshot hieronder) op de mediawebsite van Lotus kort na publicatie plots terug is verdwenen.

image
Wij gaan er voorlopig echter van uit dat iemand het bericht per ongeluk te vroeg op de website van het Lotus F1 Team heeft geplaatst.

Hieronder kan u alvast lezen wat Eric Boullier en Jerome D’Ambrosio in het persbericht te vertellen hadden..

“Toen we Jerome een contract gaven als derde rijder, dan gaven we iemand een contract die erg gemotiveerd en getalenteerd was en die bovendien aan gans het F1-seizoen 2011 had deelgenomen. We hopen dat dit resultaat zal opleveren wanneer hij dit weekend met de wagen in Monza rijdt. We weten dat Jerome zich goed heeft geïntegreerd in het team en hij heeft goed werk verricht toen hij met de E20 reed tijdens de test op Mugello. Nu ligt de uitdaging van een grand prix voor hem en dit op het erg uitdagende circuit van Monza en in een wagen die de mogelijkheid heeft om op het podium te eindigen. Een ding staat vast. Hij is een halve Italiaan en ik denk dat ik weet welke rijder naast Fernando heel wat steun zal krijgen van het publiek. Het is een moeilijke taak die Jerome heeft maar we zullen hem op alle mogelijke manieren steunen zodat hij een goed resultaat kan behalen,” aldus Eric Boullier, de teambaas van het Lotus F1 Team.

Uiteraard reageerde ook Jerome D’Ambrosio enthousiast op zijn aanstelling als racepiloot voor de GP van Italië op de Autodromo di Monza.

“Ik heb altijd als doel voor ogen gehad dat ik terug in een racezitje wou plaatsnemen in 2012. Ik grijp deze kans dan ook met beide handen. Monza is een fantastisch circuit en ik kan dan ook niet wachten om vrijdag de baan op te gaan. Als derde rijder heb ik tijdens elk raceweekend met het team samengewerkt. Ik volgde alle briefings en besprekingen die de vaste rijders hadden, op dat vlak ben ik dan ook goed voorbereid. Monza is een fantastisch circuit maar het is ook erg technisch. Ik onderschat de taak dan ook niet die ik voor mij heb liggen. Ik wil het team belonen voor het vertrouwen dat ze mij geven en dat wil ik doen door heel wat punten te behalen. Na de race op zondag zal ik het stuur terug aan Romain geven. Ik hoop dat deze eenmalige kans mij de mogelijkheid biedt om mijn capaciteiten aan iedereen te tonen,” zei Jerome D’Ambrosio in het persbericht.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Jerome d'AmbrosioLotus

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België